- גבייה מרוכזת מול קופות הגמל, קרנות הפנסיה וחברות הביטוח (מסלקה).
- בקרה חודשית מעמיקה ונרחבת תוך שימוש בכלים טכנולוגיים שונים.
- דיווחים תקופתיים לדרג ההנהלה מדי חודש, רבעון ושנה.
- שמירה על זמינות מלאה של מסמכים כאלו ואחרים הנוגעים לחסכונות הפנסיוניים ויכולת שליפה מידית שלהם בהתאם לצורך.
מנהלת הסדרים פנסיונים
לאור השינויים הרבים והתמורות המשמעותיות שהתרחשו בשנים האחרונות בכל אחד ואחד מאפיקי החיסכון הפנסיוני, שהובילו לכך שהלקוח קיבל לידיו אחריות רבה וניצב במרכז קבלת ההחלטות בנוגע לעתידו הכלכלי, הולכת ועולה המודעות לכך שישנו צורך להפקיד את הניהול של ההסדרים הפנסיוניים בידיו של גורם מקצועי שהינו בעל התמחות בתחומים רבים. הכוונה היא למנהלת של הסדרים פנסיוניים.
מה היא החשיבות של מנהלת הסדרים פנסיוניים?
כפי שציינו, האחריות הכבדה על בחירת האפיק הפנסיוני המתאים, הועברה למבוטח עצמו, כלומר לעובד החוסך. בשל כך הוא נזקק היום יותר מתמיד, למידע מפורט ומורכב, שיסייע לו לבחור בתכנית המתאימה לו ביותר באופן אישי. הבעיה מתעוררת כשמבינים שישנם לא מעט סוגים של מוצרים פנסיוניים וכי בכל אחת מתכניות החיסכון ישנם מסלולים שונים, מסלולי השקעה מגוונים, דמי ניהול משתנים וכיו"ב.
מעבר לכך, ישנה כיום דרישה ברורה למוצרים פנסיוניים מורכבים המאפשרים לחוסך לפזר את הסיכונים וישנו צורך בתכנון מס אישי למבוטח. אם לא די בזה, הרי שהעברת הזכות למבוטח, יצרה בקרב חלק מהמעסיקים תחושה לפיה התפקיד שלהם הצטמצם לכדי העברת הפרשות לקופה שבה בחר העובד. לפיכך, המעסיקים בימינו זקוקים לגורם מקצועי ואמין, שיסייע להם לגבש מדיניות פנסיונית חכמה בארגון, שתלווה את העובדים ואת המעסיק במהלך השנה ושתהיה אחראית בנוסף לתפעול השוטף של כלל ההסדרים הפנסיוניים בחברה או בארגון.
אז מה בעצם עושה מנהלת הסדרים פנסיוניים?
המשמעות של ניהול הסדרים פנסיוניים היא ריכוז של כל המערך הפנסיוני של העובדים המועסקים בחברה או בארגון בידי מנהלת הסדרים פנסיוניים, כדי להבטיח למעסיק ולעובדים שלו, ליווי מקצועי צמוד ואחראי, וסל שירותים הכולל בין היתר סיוע בבחירת האפיק הפנסיוני והתנהלות נבונה לאורך תקופת העבודה ואף לאחר היציאה לפנסיה.
מנהלת הסדרים פנסיוניים פועלת למעשה בשני מישורים, שכן מצד אחד היא צריכה לנהל את ההסדרים הפנסיוניים לעובד ומצד שני למעסיק.
ניהול ההסדר הפנסיוני לעובד
במישור הזה, מנהלת הסדרים פנסיוניים צריכה לבחון את הצרכים הביטוחיים המשתנים של כל אחד ואחד מהעובדים ולבחון את פרופיל הסיכונים האישי במטרה שתוכל להתאים לעובד את אפיק ההשקעה המתאים לו ביותר. בנוסף, עליה לפעול למען השגת חיסכון בעלויות (למשל השגת הנחה בדמי הניהול) ולמקסם את הסכום שיצטבר לקראת הפרישה. המנהלת צריכה גם לקיים פגישות אישיות באופן תקופתי כדי שתוכל לבצע שינויים והתאמות בתכניות הפנסיוניות בהתאם לצורך (בעקבות שינוי מצב משפחתי למשל), לספק מידע עדכני מדי חודש בנוגע לתוכניות הפנסיוניות השונות וללוות את העובד בעת הפרישה לגמלאות או בתקופת המעבר לעבודה אצל מעסיק אחר.
ניהול ההסדר הפנסיוני למעסיק
במישור הזה מספקת מנהלת הסדרים פנסיוניים מקצועית בין השאר את השירותים הבאים: